آموزش تشخیص جنس پارچه

مواردی که در این مقاله به عنوان ” آموزش تشخیص جنس پارچه ” ذکر میکنیم بخش کوچکی از دانش پارچه است و تنها به موارد لازم و اولیه پرداخته شده است، در واقع جزئی از الفبای پارچه به شمار می رود.

جنس یک لباس به چندین دسته تقسیم می شود که خصوصیات لباس بسته به آن می باشد. مثلاً لباسی که بعد از شست و شو آب می رود و یا لباسی که در آن زود عرق میکنیم. در واقع با این مثال به دو مقوله نوع نخ و نوع بافت پارچه رسیدیم. که جزئیات آن را در ادامه شرح میدهیم.

تصویر آموزش تشخیص جنس پارچه

جنس الیاف پارچه:

الیاف پنبه: پنبه از نوع الیاف طبیعی است که از کشت پنبه به دست می آید. عموماً آن را به نام جنس نخی می شناسند که این کلمه ای نادرست می باشد.

مزایای الیاف پنبه:

  • رد و بدل آسان هوا میان بافت های پنبه از بارز ترین خوصیات این الیاف است که باعث می شود که در فصل تابستان بدن در لباس نسبت به الیاف های دیگر تعرق کمتری داشته باشد. پنبه به دلیل جای دادن هوا در بافت خود، برای فصل زمستان نیز کاربردی و مناسب است.
  • پوشاک پنبه ای معمولاً از لطافت خاص و خوبی برخوردار است. این لطافت سازگاری خوبی را با پوست ایجاد میکند و برای پوست های حساس ایجاد حساسیت نخواهد کرد.

معایب الیاف پنبه:

پنبه نسبت به الیاف های دیگر آب رفت زیادی دارد. این مشخصه باعث میشود که پس از شست و شو، لباس اصطلاحاً آب برود و برعکس وادادگی زیادی هم دارد. یعنی پس از استفاده ممکن است لباس گشاد شود. این عیب را معمولاً با ترفندهای خاصی از پنبه می گیرند.

الیاف مصنوعی: از الیاف مصنوعی میتوان به پلی استر و پلی آمید اشاره کرد که در اینجا ما پلی استر را به دلیل اینکه بسیار کاربردی تر و فروش بالایی دارد، شرح میدهیم.

این الیاف از مواد شیمیایی و نفتی تشکیل میشود، اما این موضوع دلیل نمیشود که این نوع الیاف ها را بد بدانیم. چرا که حتی خیلی از این الیاف ها از الیاف های طبیعی بهتر عمل کرده و قیمت بالایی هم دارند.

مزایای الیاف مصنوعی:

استحکام و ثبات این الیاف ها از ویژگی های اصلی و کاربردی شان است که معمولاً نسبت به الیاف طبیعی آبرفت بسیار کمتری دارند.

معایب الیاف مصنوعی:

الیاف مصنوعی انواع مختلفی دارد که ما در اینجا معایب پارچه های با قیمت نسبتاً پایین را بیان میکنیم. رد و بدل نکردن خوب هوا، برعکس الیاف طبیعی، گوله شدن پارچه هایی از این الیاف، حالت براقی مانند پلاستیک، جذب رنگ پایین و حساسیت زایی برای برخی پوست ها

الیاف ویسکوز: این الیاف نیمه طبیعی یا به اصطلاح بازیافتی هستند که جنس آنها سلولوز می باشد. این الیاف به دلیل استحکام پایین با الیاف های دیگر ترکیب می گردد.

الیاف ترکیبی: این الیاف از ترکیب سه نوع الیاف ذکر شده با درصدهای متفاوت تشکیل میشوند. مانند پلی استر پنبه، پلی استر ویسکوز، ویسکوز پنبه و… معمولاً این نوع الیاف معایب و مزایای ترکیبات خود را متعادل تر می کنند.

نوع بافت پارچه

بافت تریکو: متشکل از جودون و ساده می باشد. نوع جودون آن دارای بافت درشت تر می باشد که معمولاً هوا را در خود بیشتر جا داده و کاربردهای خاص خود را دارد.

بافت تار و پودی: پارچه های پیراهنی و فاستونی معمولاً تار و پودی بافت می شوند. بافت چادری نیز بافت تار و پودی محسوب میشوند.

نکته ها:

  • معمولاً جنس های ترکیبی پارچه ها به دلیل متعادل بودن مزایا و معایب بیشتر مورد پسند می باشند.
  • تریکوها معمولاً قیمت پایین تری نسبت به اجناس تار و پودی دارند.
  • یکی از راه های شناخت الیاف مصنوعی برق نامطلوب آنها می باشد.
  • پشم جزوی از الیاف طبیعی محسوب می گردد.

در صورتی که مقاله “آموزش تشخیص جنس پارچه” مفید و کاربردی بوده، در شبکه های اجتماعی برای دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات پر بازدید

کاربردهای پارچه ساتن - پارچه مینل

پارچه ساتن چیست

وقتی نیاز به دوخت لباسی داریم، باید پارچه ای تهیه کنیم، شناخت پارچه یکی از مهم ترین ویژگی های دوخت یک لباس با کیفیت و ماندگار می باشد. در این نوشته شما را با پارچه ساتن آشنا میکنیم.

ادامه مطلب »
درخواست های محبوب:
شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.
فهرست
فروشگاه
حساب کاربری