10 نکته خیاطی برای دوخت لباس

بسیاری از افراد به علت علاقه یا ایجاد کار و درآمدزایی، رو به سوی حرفه و هنر خیاطی می‌کنند و با علاقه دوست دارند که این حرفه را بیاموزند. در این مقاله که برای مبتدیان خیاطی تهیه و منتشر شده است می‌خواهیم یاد بدهیم که چطوری از یک پارچه ساده، یک لباس زیبا و عالی خلق کنید. در صورتی که علاقه‌مند به یادگیری و تلاش هستید، پیشنهاد می‌کنم که کمی وقت بگذارید و این مقاله با عنوان “10 نکته خیاطی برای دوخت لباس” را کامل بخوانید.

در ادامه شما را با 10 نکته خیاطی که برای دوخت انواع لباس‌ها کاربرد دارد را ذکر می‌کنیم:

نکته 1: انتخاب پارچه

پایه‌ای ترین بخش دوخت لباس، انتخاب بهترین نوع پارچه است. انتخاب پارچه در واقع اصلی‌ترین کار خیاط می‌باشد. چرا که در نهایت و پس از انجام کار، زیبایی آن پارچه نمایان خواهد شد. خب پس بهتر است با آرامش و دقت نوع و طرح پارچه را انتخاب کرد.

در این جا چند تا نکته در مورد انتخاب نوع پارچه ذکر می‌کنیم:

  • قبل از اینکه شروع به دیدن انواع پارچه در فروشگاه‌های معتبر انجام دهید، باید اول هدف خود را مشخص کنید و سپس متناسب با انتخاب خود نوع پارچه و طرحش را انتخاب نمائید. میخواهید چه بدوزید که این خودش شامل دسته‌بندی‌های متفاوت است مثلاً مانتو، لباس عروس، لباس مجلسی، لباس خانگی، کالای خواب مثل ملحفه، روباشی و…. قبل از شروع باید هدف مشخص باشد.
  • پس از انتخاب هدف، نوبت آن رسیده تا جنس پارچه را مشخص نمائید. در این قسمت هم دسته‌بندی‌های مختلفی وجود دارد مثل پارچه نخی، پارچه پنبه‌ای، ژاکارد و…. نگران این موضوع نباشید در مقالات سایت مینل توضیحات کاملی درباره انواع پارچه‌ها داده شده است.
  • بعد از مشخص شدن هدف و جنس پارچه، نوبت آن است که با توجه به اندازه و قد لباس، مقدار پارچه مصرفی خود را بدانید.
  • حالا که هدف را میدانید، جنس پارچه را میدانید، مقدار مصرفی پارچه را هم میدانید، بهتر است به فروشگاه‌های معتبر مراجعه نمائید و پارچه مورد نظرات را خریداری نمائید. پیشنهاد میشود قبل از بیرون رفتن از فروشگاه آنلاین پارچه مینل هم دیدن فرمائید.
  • اگر مبتدی هستید و اطلاعاتی در مورد خرید اصولی پارچه ندارید. پیشنهاد میکنیم که به مقالات سایت مینل مراجعه نمائید تا آموزش خرید پارچه را هم یاد بگیرید.

2- نوع پارچه برای دوخت در خیاطی

در بازار پارچه‌های مختلفی وجود دارد و کاربردهای مختلفی هم دارند. علاوه بر اینها ویژگی‌های متفاوتی دارند مثل ضخیم و نازک بودنشان، رنگ‌بندی، طرح‌ها، جنس‌ها، سردی و گرمی.

به همین خاطر پارچه‌ها در انواع دسته‌بندی‌ها از لحاظ فصول تقسیم می‌شوند. مثلاً هر پارچه‌ای در فصل مخصوص به خود قابل استفاده است. و چون در ایران ما 4 فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان داریم. باید در هنگام خرید و دوخت لباس به این نکته توجه نمائیم و این را مشخص کنیم که این لباسی که قصد دوخت آن را داریم در چه فصلی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

3- شُستن پارچه‌ها

بعد از اینکه پارچه خود را خریداری کردین، بهتر است قبل از شروع به خیاطی و استفاده از پارچه، آن را بشوید. چرا که معمولاً پارچه‌ها بعد از شستشو 10 سانت از اندازه پارچه کم میشود و اصطلاحاً میگن که پارچه آبرفت. پس برای اینکه بعداً مشکلی برای دوخت لباس ایجاد نشود، بهتر است که همیشه چند سانت از مقدار مورد نیاز بیشتر خریداری نمائیم تا آبرفتگی مشخص خاصی در لباس ایجاد نکند.

بهترین کار و استانداردترین روش این است که پارچه را با آب سرد بشوید، از مواد شوینده سبک همچون صابون و شامپو برای شستشوی پارچه تازه خریداری شده استفاده کنید تا تمام تغییرات را در برار شوینده‌ها نشان دهد. و با خیال راحت شروع به خیاطی و دوخت لباس کنید.

پارچه‌های نخی و تترون آبرفتگی بسیار زیادی نسبت به دیگر پارچه‌ها دارند، به همین خاطر دقت زیادی را میخواهند. و نکته آخر اینکه پارچه‌های رنگی را برای شستشوی اول کنار هم قرار ندهید تا رنگ‌هایش با هم ترکیب نشوند.

4- اُتوکشی پارچه

بعد از شست‌و‌شوی پارچه، بهتر است آن را یکبار اُتوکشی (اُتو ) کنید. این نکته را در نظر بگیرید که برای پارچه‌های نخی، حریر حتماً از یک پارچه کمکی استفاده نمائید. مثلاً یک تکه پارچه سفید روی پارچه خود بکشید و از روی آن اُتوکشی را انجام دهید تا به پارچه اصلی صدمه‌ای نرسد. و اینکه بهتر است از اتوی بخار استفاده کنید. خیس کردن پارچه راه بسیار اشتباه است و در صورت انجام این کار باعث ایجاد لکه روی پارچه خریداری شده شما خواهد شد.

5- اندازه‌گیری برای دوخت لباس

بعد از خرید پارچه، مهمترین و حساس‌ترین بخش، اندازه‌گیری است. به قدری این بخش مهم است که اگر شما ذره‌ای در اندازه‌گیری اشتباه کنید، نتیجه کار خود را به طور کمامل نابود کرده‌اید. بنابراین برای دوخت لباس، باید با دقت فراوان اندازه‌گیری را انجام دهید. پیشنهاد می‌کنیم اگر خیاط مبتدی هستید و تازه قصد یادگیری این حرفه را دارید. چند بار اندازه‌گیری را انجام دهید و مقالات سایت مینل را مطالعه نمائید.

برای اندازه‌گیری لباس دو روش وجود دارد:

  • روش مولر
  • روش گرلاوین

اندازه‌گیری برای دوخت لباس

این دو روش اندازه‌گیری را با جزئیات فراوان در مقالات جداگانه‌ای با تصاویر عالی آموزش خواهیم داد. و در بخش مقالات سایت مینل منتشر خواهد شد. تا اینجای کار شما با 5 نکته از 10 نکته خیاطی برای دوخت لباس آشنا شدین. لطفاً به خواندن ادامه این مقاله ادامه دهید تا با 5 نکته دیگر هم آشنا شوید و تبدیل به حرفه‌ای در کار خیاطی شوید.

6- مدل لباس

بعد از اندازه‌گیری، نوبت به انتخاب مدل و الگوکشی لباس مورد خود میرسید. بهتر است برای دوخت لباس خود از رسم الگوی لباس مورد نظرتان استفاده کنید مخصوصاً اگر مبتدی هستید.

7- چرخ خیاطی

یکی دیگر از پایه‌های خیاطی و دوخت لباس، داشتن یک چرخ خیاطی مناسب برای خودتان است. برای خرید چرخ خیاطی در بازار انتخاب‌های زیادی دارید و شما با کمی اطلاعات در مورد چرخ خیاطی میتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید. توصیه می‌شود که در مقالات سایت مینل به دنبال راهنمای خرید چرخ خیاطی باشید، تا نکات مهم خرید چرخ خیاطی را بیشتر بدانید.

چرخ خیاطی

8- ابزارهای مورد نیاز خیاطی

بعد از تهیه چرخ خیاطی، باید ابزارهای مورد نیاز خیاطی را هم تهیه نمائید. این ابزارها را میتوان به مل، متر، سوزن ته گرد، جاسوزنی، قیچی، بشکاف، رولت، اتو، خط‌کش، کاغذ الگو اشاره کرد.

9- پرو لباس 

بهتر است لباس را در چند مرحله پرو کرد تا عیب و ایرادات آن مشخص شود. مثلاً بعد از رسم الگو حتماً لباس پوشیده شود تا قبل از دوخت، تمام ایرادات آن نمایان شود. بهتر است شخصی که لباس را پرو می‌کند، کاملاً صاف ایستاده و بدون حرکت باشد تا سایز لباس درست دربیاید و تمرکز خیاط بهم نریزد. پس از پایان دوخت هم پرو لباس انجام شود تا نتیجه نهایی کار قابل دیدن باشد.

10- اُتوکشی نهایی

قدم آخر و نهایی برای پایان کار دوخت لباس، اُتوکشی نهایی آن است. چرا که اُتوکشی باعث میشود که ظاهر لباس بسیار زیبا دیده شود و شخصی که میپوشد از آن لذت ببرد. حتماً در هنگام اُتوکشی به جنس پارچه توجه شود و نکات اُتوکشی رعایت شود. پیشنهاد می‌کنیم مقاله آموزش اُتوکشی انواع پارچه‌ها را در سایت مینل مطالعه نمائید.

سخن پایانی

در صورتی که تازه کار هستید، این را بدانید که در خیاطی باید تجربه کرد و نیاز به تلاش و تمرین فراوانی دارد تا تبدیل به یک خیاط حرفه‌ای شوید. بسته به میزان میبرد تا تبدیل به حرفه‌ای شوید. پس شروع کنید و ادامه دهید. چرا که هم هنر و حرفه‌ای عالی هست و هم در دراز مدت درآمد خوبی میتوان از این کار به دست آورد.

در صورتیکه از مقاله “10 نکته خیاطی برای دوخت لباس” خوشتان آمد و مفید بود، میتوانید این مقاله را به عنوان هدیه ای به دوست در شبکه های اجتماعی با دوستان و آشنایان خود به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات پر بازدید

کاربردهای پارچه ساتن - پارچه مینل

پارچه ساتن چیست

وقتی نیاز به دوخت لباسی داریم، باید پارچه ای تهیه کنیم، شناخت پارچه یکی از مهم ترین ویژگی های دوخت یک لباس با کیفیت و ماندگار می باشد. در این نوشته شما را با پارچه ساتن آشنا میکنیم.

ادامه مطلب »
درخواست های محبوب:
شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.
فهرست
فروشگاه
حساب کاربری