دسته‌بندی نشده

شناخت بافت پارچه ها

برای خرید انواع و اقسام پارچه ما باید به یکسری ویژگی های پارچه دقت کنیم. رنگ، طرح، کیفیت و… یکی از این ویژگی های مهم بافت پارچه است. در این نوشته میخواهیم درباره شناخت بافت پارچه بیشتر توضیح دهیم.

هر کسی که میخواهد پارچه ای را خریداری کند یا به بازار سنتی میرود و یا از طریق فروشگاه های معتبر اینترنتی پارچه مناسب خود را تهیه میکند. برای خرید پارچه چند المان وجود دارد، یکی از مهمترین این المان ها شناخت بافت پارچه است.
در واقع شما برای دوخت لباس مورد نظر خود، به دنبال بافت، طرح و رنگ مد نظر خود هستین و هر بافتی برای هر لباسی مناسب نیست. خب حالا مسئله ای که هست این است که چه باید بکنیم؟ از کجا بدونیم که کدوم پارچه چه بافتی دارد؟ چطوری با شناخت بافت پارچه پارچه خوب خریداری کنیم؟
ساده ترین راه این است که اگر از فروشگاه های سنتی خریداری مینمائید باید بافت و مشخصات تک تک پارچه ها را از فروشنده بپرسید (که معمولاً اگر تعداد سئوالات از 3 تا بیشتر شود فروشنده بد خلق میشود)، بهترین راه از فروشگاه های اینترنتی معتبر مثل فروشگاه اینترنتی پارچه مینل، که علاوه بر اینکه طرح، رنگ و مدل های گوناگونی دارد، شما میتوانید به راحتی در هر ساعت، هر دقیقه، هر ثانیه از شبانه روز با چند کلیک ساده مشخصات پارچه ها را ببینید و با خیال راحت انتخاب پارچه مد نظر خود را داشته باشید.

تصویر شناخت بافت پارچه

شما برای خرید پارچه مناسب خود که انواع مختلفی دارد، مثل پارچه لباسی، پارچه رومبلی، پارچه روتختی و… لازم است که بدانید هر مدل پارچه چه کاربردی دارد و اینکه آن پارچه چه بافتی دارد و میتواند نیاز شما را برطرف کند.

انواع پارچه:

با توجه به اینکه امروزه انواع و اقسام زیادی پارچه تولید میشود، پارچه را میتوانیم از لحاظ بافت هم تقسیم بندی کنیم تا بتوان انتخاب جنس خوبی برای نیاز خود داشته باشیم.
برخی از الیاف به کار رفته در پارچه ها گیاهی است که میتوان به کتان، پنبه، کنف و.. اشاره کرد. بعضی دیگر از الیاف پارچه ها، حیوانی است مثل ابریشم، پشم، خزطبیعی و… . بعضی دیگر از الیاف پارچه ها، معدنی هستند مثل پارچه شیشه ای، آزبست و…
برای تولید محصولی که از پارچه میخواهیم تولید کنیم، شناخت الیاف پارچه ها کمک زیادی برای انتخاب مناسب ترین پارچه میکند.

انواع پارچه از لحاظ بافت:

انواع پارچه را هم میتوان از لحاظ بافت تقسیم بندی کرد، که به دو دسته تاروپودی و حلقوی تقسیم میشوند.
بافت تاروپودی به صورت یکی در میان و بدون گره روی هم قرار میگیرند. از این نوع بافت پارچه ها برای روتختی، کت و شلوار و پیراهن استفاده میشود. که معروفترین و پرفروش ترین این نوع بافت، پارچه ساتن است.

بافت حلقوی به صورت حلقوی یا دایره ای با یک رشته نخ دنباله دار با گره به حلقه های دیگر مرتبط میشود. این نوع بافت پارچه حالت کشبافت دارد. معروف ترین این نوع از بافت پارچه، پارچه تریکو است.

انواع پارچه براساس الیاف

با توجه به اینکه امروزه انواع و اقسام زیادی از پارچه ها تولید میشود، میتوان پارچه ها را از نظر الیاف هم تقسیم بندی کرد.

الیاف گیاهی:

اولین، پرکاربردترین و پرفروش ترین پارچه ها، دارای الیاف گیاهی است. که این الیاف دارای جنس های متفاوتی است که در ادامه به آن میپردازیم:

پارچه چیت: از این نوع پارچه بیشتر برای لباس های راحتی استفاده میشود، زیرا بسیار سبک و کم تارو پود است.

پارچه کتان: بافت این نوع پارچه خشن است و به دلیل خنک بودنش برای لباس در هوای گرم مناسب می باشد. (معمولاً پارچه کتان سخت رنگ میگیرد و هنگام شستشو رنگ خود را به راحتی از دست میدهد)

پارچه دبیت: پارچه نخی که بیشتر برای آستر لباس استفاده میشود.

پارچه مخمل: یکی از پارچه های پرفروش و پرطرفدار است و برای لباس استفاده میشود (مخمل یا از جنس نخ است یا از جنس ابریشم)

پارچه چلوار: این پارچه معمولاً طرح دار و گل دار است و برای لباس، پیراهن، روبالشی، ملافه و زیرجامعه استفاده میشود. پارچه چلور به خنک بودن مشهور است.

کرباس، ململ، کریشه، آغبانو، متقال و کرباس از دیگر پارچه های موجود با الیاف گیاهی میباشد. که هر کدام در نوعی از لباس و دیگر کاربردها استفاده میشوند.

نخ و پنبه: این پارچه ها طرفداران بسیار زیادی دارند و بهترین الیاف را دارند. این نوع از پارچه ها هیچ آسیبی به بدن نمی رسانند و هیچ حساسیت پوستی برای شخص استفاده کننده ندارند. پارچه های نخی و پنبه ای را می توان مرغوب ترین  نوع پارچه ها از نظر رنگ پس ندادن دانست.

الیاف حیوانی

در یک تقسیم بندی دیگر باید الیاف دیگری را به نام الیاف حیوانی معرفی کنیم که پارچه هایی که از این نوع الیاف ساخته میشوند، مزایای زیادی دارند که میتوان به این اشاره کرد که این نوع پارچه هنگام سرما منقبض شده و از عبور سرما جلوگیری میکنند و هنگام گرما منقبض شده و بدن را خنک نگه می دارند.

الیاف حیوانی هم دارای جنس های مختلفی است که در ادامه توضیح میدهیم.

پشم کشمیر: از حیوان بز به دست می آید و از مرغوب ترین مدل های پشم است. این نوع پشم سبک، ظریف و گرم است.

پشم گاوی: این نوع پشم خشن می باشد و ضخامت آن ها زیاد است.

ماهوت: یک پارچه ضخیم که سطح نرمی دارد و تمام آن از پشم درست شده است. پارچه ماهوت حالت پرزی دارد.

با توجه به اینکه پارچه هایی که در آنها صد در صد از ابریشم خالص استفاده شده بسیار گران قیمت هستند، انواع پارچه های ابریشم ترکیبی در بازار با قیمت مناسب تر وجود دارد که از آن جمله میتوان به ساتن ابریشم، تافته ابریشم، ابریشم مصنوعی و… اشاره کرد.

الیاف مصنوعی

الیاف پارچه های مصنوعی ساخته دست انسان است و بسته به نوع پارچه کاربردها و البته مزایای زیادی هم دارد. این نوع پارچه ها معمولاً مقاوم و سبک هستند، حجم کمی دارند و استحکام بالایی نیز دارند. کمتر آب می روند، کمتر پوسیده میشوند و رنگشان ثابت می مانند. پارچه اکرولیک، پارچه ریون نمونه هایی از این الیاف می باشد.

الیاف معدنی

یکی از معروف ترین پارچه ها با این نوع الیاف، پنبه نسوز است. این نوع پارچه عایق حرارت و سوخت است و بیشتر برای لباس کار مانند لباس آتشنشان ها یا برقکارها استفاده میشود.

شما با دانش و شناخت انواع اقسام بافت و الیاف میتوانید بهترین انتخاب و بهترین جنس را انتخاب نمائید. همچنین میتوانید برای خریدهای با کیفیت با جنس های متفاوت از فروشگاه اینترنتی پارچه مینل هم استفاده نمائید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *